28 Aralık 2010 Salı

Yeni yıl ruhu, aile, arkadaşlar, hediyeler, planlar, vs vs vs



Caro Diario,
yılın son haftasındayız ve biz ailecek yeni yıla çok hazırız.

Bu hafta çok da harika başlamadı aslında. Pazar gününden beri 3 vefat haberi aldık, ikisi iş yaptığımız kişiler - gencecik insanlar - biri de "Zekiyem"in, yani Deniz'in sevgili Zekiye teyzesinin annesi. Çok üzüldük, hayatımızı etkiledi, esas etkilenen hayatları düşününce daha da yıprandık. Ne garip, onca kayıp yaşamış ama hep kalanlara şükreden bir insan olarak ben bile her kayıpta hayatı tekrar sorguluyorum, ama sonra da hayata bir başka sarılıyorum. Yılın son haftası da bunu tekrar düşünmeye sürükledi beni.

Biraz iç daraltıcı bir giriş oldu farkındayım, ama herşey de o kadar karanlık değil elbet.

Yılbaşına şunun şurasında 3 gün kaldı ve bu sene küçük arkadaşımın da hatrı sayılır katkısıyla biz yeni yıl ruhunu tüm gözeneklerimizde hissediyoruz!:) Bizim evde çam ağacı "minnacık"tır hep, "komanan" çam ağacı zevkimizi Tuzla'da dede evinde tatmin ediyoruz, ama evdeki çam ağacımızı da bu yıl Deniz'in elişleriyle süsledik ve harika oldu! (Fotoları akşam evden ekleyeceğim...) Evin her tarafı annebabaDeniz birlikte yaptığımız "yoel baba"lar, "giyik"ler, "kaadan adam"larla doldu! Öyle renkli, öyle biz bir ev oldu ki, 10 tane 5 metrelik süslü çam ağacı eder bence:)

Arkadaşlarımıza ve ailelerimize güzel hediyeler hazırladık hep birlikte. Alışverişe çıkıp birlikte aldığımız hediyelerin çoğuna paket kağıdı yapmak yerine Deniz'in eseri olan resimlerden yapıştırdık...tabii yanında bir de Deniz'in ağzından not ekledik. (Bu not mevzuu ayrı bir post konusu, bizim evde pek bi önemli konu!) Daha fazla tüyo vermeyeyim, okuyan arkadaşlara sürprizin tadını kaçırmayayım...ama umarız çok beğenirler.

Yılbaşı akşamı bizim evdeyiz. Deniz'in has arkadaşı Efe gelecek anne babasıyla. Efe henüz 9,5 aylık ama Deniz'in eline doğduğu için bizimki için pek bir değerli. Şimdilerde Efe'den de Deniz'e güzel tepkiler gelmeye başladı; umarım - hep hayal ettiğimiz gibi - bebeklikten bir arkadaşı olacak.

En kötü yılımız böyle olsun değil, bu olsun diyorum... yeni yılda bizi pek çok plan proje bekliyor, dilerim hepsini gerçekleştirme fırsatımız olsun.

Öperim,
1anda

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder